miércoles, 10 de enero de 2007

Un any de Somnis

Sí, fa poques hores que Els Somnis d'Hermes han complit un any, i gràcies a tots els clàssics i clàssiques sense fronteres, estic segur que continuarem celebrant més aniversaris.



Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics

Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics

Myspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter GraphicsMyspace Glitter Graphics, MySpace Graphics, Glitter Graphics

Per a refrescar la memòria, ací el primer post que la mater Ana va escriure fa ara un any…
Després d'aquestos llargs dies de saturnal embogida, tornem a somniar i el primer és informar-vos que el Decret d'Ensenyances mínimes de l'ESO ja s'ha publicat en el BOE, aquest pdf dels companys de culturaclasica.com  ens informa concretament sobre l'assignatura de Llatí en 4t ESO i la càrrega horària específica en els annexos del Decret. Sobre la Cultura Clàssica (article 4t paràgraf 6), es podrà cursar en algun dels tres primers cursos de l'ESO…segons comunitats autònomes.
Lingua latina. Per als indecisos sobre el mètode Orberg, podeu descarregar una versió demo de tres capítols i a més visionar i escoltar a Càtul recitat en classe. I als científics anti-clàssics els cal llegir el top-25 dels llibres científics de tots els temps.
Cultura Clàssica. Imprescindible consultar el recopilatori de pròxims esdeveniments en Els dies de Dèdal o assistir a la xarrada "La Vila romana del Campello", aquest divendres. I els que aneu a Roma, ja podreu visitar la Domus Aurea de Neró, que s'obrirà al públic el pròxim dia 30. D'altra banda, el fet que la mitologia clàssica està en totes parts ho corroboren en La Flauta de Pan aquestos post sobre la ONCE i la numismàtica. També hi ha novetats interessants en Literatura Llatina Activa de F. Lillo.
Els apassionats pels reptes, ja poden resoldre el tercer repte que Sergi ens llança…La solució al segon, ací.
Carlos Cabanillas ens avisa de la publicació en el BOE del II concurs de grups de teatre clàssic.
Recursos i cursos. Dins dels cada vegada majors recursos de google, Sergi ens mostra este buscador personalitzat. Un pas més en la web 2.0: els eduvlogs i els mashup. EnRedArte ens mostra el google for educators, un compendi de ferramentes online. I per als despistats, F. Muñoz de la Peña ens recorda que Blogger Beta ha mort i ens oferix una sèrie d'enllaços de suport. I un nou recurs chironià, Pergamon, un blog de ressenyes bibliogràfiques, on pots col·laborar.
Varia. Atenció, futurs opositors, Isra ens trasllada que en el nou temari apareix un cibernètic tema 69, a qui li fa por?  Olor, però no pudor, fa "el perfume" de Salva Muñoz en El Cinturón de Hipólita.
Ja està oberta la inscripció als Itinera Classica, de moment al de Sagunt i al de Segóbriga-Madrid.


Per cert, demà comencem el curs "Disco ut doceam: Mitologia dels herois i heroïnes clàssics i la seua didàctica", impartit per Mercedes Madrid… sobra qualsevol comentari, no? Discere et gaudere.
Continuem somniant, Hermes dicit








3 comentarios:

Ana 10 de enero de 2007, 9:38  

Felicidades a Hermes, por seguir alegrándonos los miércoles, ya le echaba de menos.
Nos vemos en el curso de Mercedes Madrid, una cita que no hay que perderse.

Isra 10 de enero de 2007, 18:55  

Bua, bua, snif, snif... Y para los que no podemos asistir al curso de Mercedes Madrid (desde las IV Jornadas una más de mis ídolos)¿sería posible seguirlo por videoconferencia? Venga, Juanvi, haz un esfuerzo.
Ya echaba yo de menos este Hermes

Charo,  11 de enero de 2007, 17:19  

¡Felicidades a tod@s los que habéis hecho posible este gran avance y gracias por vuestras enseñanzas!
Besos

Publicar un comentario

Powered By Blogger

  ©Template by Dicas Blogger.