miércoles, 20 de septiembre de 2006

EL MIÉRCOLES DEL DIMECRES

Aquest "miércoles" serà dimecres, tot i que per als amics i amigues que no entenen la nostra llengua ho hem fet també en castellà.
  • Lingua latina. Sembla que poc a poc el llatí del nostre cor acabarà per ser la llengua franca d'Europa, com demostra que les notícies de la presidència finesa de la UE estiguen escrites també en llatí. A més a més el llatí també pot aprendre's online, almenys ja per als estudiants anglesos i qui sap si en futur pròxim per als nostres…com  sembla qu comença a ocòrrer  en  l'Ensenyament d'Adults a Canàries, Andalucia i Extremadura.
  • Lingua graeca. Sobre la importància de conèixer també la llengua grega, una reflexió etimològica que jo també feia als meus alumnes quan algun company els deia que podien escriure "sicologia" sense cap problema.
  • Recursos. Continuem una mini-secció que pot ser d'ajuda per a comprendre i utilitzar millor els nostres blogs. Ací podeu aprendre com deixar arxius per a una descarrega directa o què són els RSS. Per als que s'inicien en el Moodle, tal vegada el MoodleMoot'06 els ajude a entendre'l millor.
  • Arqueologia. El bo d'Arquimedes hi ha tornat a córrer despullat pels carrers de Siracusa i ara pels carrers informàtics, gràcies a l'accelerador de partícules, ha entrat, sense adonar-se, en les noves troballes de unes Termes privades a Tarraco, abans d'anar a veure a Ben-Hur, que aquestos dies corre al circ de Lutetia.
Ah, si algú no s'havia adonat, només queda una setmana, és a dir, 7 DIES 7.
Ahora en castellano...

  • Lingua latina. Parece que poco a poco el latín de nuestro corazón acabará por ser la lengua franca de Europa, como demuestra que las noticias de la presidencia finlandesa de la UE estén escritas también en latín. Además el latín también puede aprenderse online,  al menos ya  para los estudiantes ingleses y quién sabe si en futuro próximo para los nuestros…como  parece que empieza a ocurrir  en  la Enseñanza de Adultos en Canarias, Andalucia y Extremadura.


  • Lingua graeca. Sobre la importancia de conocer también la lengua griega, una reflexión etimológica que yo también hacía a mis alumnos cuando algún compañero les decía que podían escribir "sicologia" sin ningún problema.


  • Recursos. Continuamos una mini-sección que puede ser de ayuda para comprender y utilizar mejor nuestros blogs. Aquí podéis aprender como dejar archivos para una descarga directa o qué son los RSS. Para los que se inician en el Moodle, tal vez el MoodleMoot'06 les ayude a entenderlo mejor.


  • Arqueología. El bueno de Arquímedes ha vuelto a correr desnudo por las calles de Siracusa y ahora por las calles informáticas. Gracias al acelerador de partículas, ha entrado, sin percatarse, en los nuevos hallazgos de unas Termas privadas en Tarraco, antes de ir a ver a Ben-Hur, que estos días corre en el circo de Lutetia.

Ah, si alguien no se había percatado, solo queda una semana, es decir, 7 DÍAS 7.

5 comentarios:

Isra 20 de septiembre de 2006, 13:36  

Juanvi, acelera tus relojes; que me tenéis loquito de impaciencia.
¿qué será?¿qué será?

Iaenus,  20 de septiembre de 2006, 16:11  

y para cuando en latín y griego?

assessoria,  20 de septiembre de 2006, 16:38  

in lingua latina brevi tempore

Javi 20 de septiembre de 2006, 20:39  

Juanvi, això no pot ser. ens tens una mica embolicats amb el que prepares per a la la pròxima setmana. En fi, caldrà esperar...

Publicar un comentario

Powered By Blogger

  ©Template by Dicas Blogger.